Speelplaats GO! Arnoldus is helemaal opgesmukt

 

 ArnoldusSpeelplaats01

Maandag 3 september werden de kleuters van basisschool GO! Arnoldus door een kleurrijke speelplaats aangenaam verrast. "Onze eigen juffen namen hiervoor het heft of beter de borstel in handen", legt directeur Vera Verlinde uit.

ArnoldusSpeelplaats03Onder impuls van juf Sara Vanhoutteghem kwam er in de Arnoldusschool, gevestigd in de Brouwerijstraat, een werkgroepje tot stand.
Nadat de speelplaats van de kleuters een tijdje geleden al een stuk overdekt werd, vonden de juffen het nodig om wat meer kleur en herkenningspunten aan te brengen.
Samen met Sara staken Maaike Welvaert, Lisa Pereira-Simoens en Fien Tribou de hoofden bij elkaar. Ze konden enkele ouders en leerlingen warm maken voor hun ideeën en tijdens de vakantie trokken ze hun overall aan.
"Eerst werd de grond met een hogedrukreiniger gereinigd, met dank aan enkele ouders", legt directeur Vera Verlinde uit. "We kochten verf en borstels aan om de ideeën van onze werkgroep uit te werken."
"Onze creatieve zorgcoördinator Fien Trybou tekende het meest uit. De stippen voor de rijen werden herschilderd, op de grond kwamen er spring- en loopspelletjes, borden om met krijt op te schrijven, op de muur verscheen een voetbalspel, ze creëerden een kleurrijke ballenbak en elk fietsje heeft nu zijn eigen plek met een letter P. "

KUNSTPROJECT
Directeur Vera is bijzonder opgetogen over het initiatief van haar team. De komende weken heeft de school nog meer in petto. "We werken aan een kunstproject dat zich richt op gevoelens en pesten op school."
"Daarvoor krijgen onze betonnen banken straks kunstwerken. Ze worden een plek waar de kinderen hun gevoelens kunnen uiten, conflicten kunnen uitpraten. En we willen nog meer inzetten op buiten zijn en spelen. Daarom wordt er geregeld ook buiten les gegeven. We hebben ook plannen om onze grote speelplaats aan te pakken.

ArnoldusSpeelplaats02 

Artikel verschenen in De Zeewacht